Nissan Fan Club - Hungary

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home Hírek Legfrissebb hírek Nissan Connect


Közösségi média: Neked egy kattintás, nekünk elismerés!
Hasznosnak ítéled az oldalt és ajánlanád ismerőseidnek? Tudod mit kell tenned. Wink

Nissan Connect

E-mail Nyomtatás PDF

A Nissan Connect a márka teljesen új, elérhető árú, integrált audió egységgel rendelkező navigációs és kommunikációs rendszere

A Nissan Connect számos olyan lehetőséget és összekapcsolhatósági megoldást nyújt, amelyek általában a felsőbb kategóriájú kocsikra jellemző, de most ezt az újítást a kompakt családi kocsi esetében is biztosítja, ami a Nissan szegmens-áttörési filozófiájára jellemző.

Együttműködve a Bosch csoporttal, a Nissan Connect-et úgy tervezték meg, hogy biztosítsa a hordozható navigációs készülékekre jellemző egyszerű és könnyű kezelhetőséget. Ráadásul teljesen beépíthető a központi vezérlőpultba.

Nissan Connect

Érintőképernyő

A központi vezérlőpulton, a műszerfal tetején lévő nagy központi adattároló alatt a Nissan Connect egy 5” méretű érintésre működő képernyővel rendelkezik.

A műszerfalba jól integrált egység kapcsolói könnyen és intuitív módon kezelhetők. A kapcsolókat a leggyakoribb funkciók szerint optimalizálja, és a képernyőérintéssel a feladatok gyorsan és könnyen teljesíthetők.

A kijelző feletti, az egy CD behelyezésére és a hagyományos CD-k lejátszására alkalmas helyről a Nissan Connect az MP3-as és WMA hangfájlokat is képes lejátszani. A Note műszerfalának tetején lévő tároló részbe beépített USB- vagy, külső 3,5 mm-es jack dugó segítségével egyéb zenefájlok bevitele is lehetséges.

A csatlakozásokkal a Nissan Connect segítségével hangfájlok játszhatóak le iPod és más MP3 lejátszókról, USB-csatlakozójú pendrive-ról, vagy USB-n keresztül csatlakoztatott külső merevlemez-meghajtóról. Bluetooth csatlakozással ellátott telefonok és audio eszközök szintén csatlakoztathatóak a Nissan Connect rendszeréhez. Így a lejátszáshoz nincs szükség vonalas összeköttetésre. A rendszer lehetővé teszi a korábbi vagy a következő szám behívását, miközben megjeleníti az aktuális számra vonatkozó információkat is.

A csatlakozóknak a műszerfal nagy tároló rekeszében történő elhelyezése lehetővé teszi, hogy amikor az utasok elhagyják az autót, a lejátszó készülékeket nem kell lecsatlakoztatni, hanem azok a külső szemlélők elől rejtve, az autóban maradhatnak. 

Ha egy iPod USB-kábellel van csatlakoztatva, a lejátszón tárolt hangfelvételek képernyőérintéssel böngészhetők, a megfelelő szám megkeresése és kiválasztása céljából. A számok lejátszásakor a képernyőn megjelenik a dal címe, előadója és a tartalomjegyzék. A kormánykerékbe épített működtető gombok segítségével beállítható a hangerő és kiválasztható a sáv, anélkül, hogy a kormánykereket el kellene engedni. A rádió AM és FM frekvencia-sávon működik, összesen 12 FM és 6 AM frekvenciasávon sugárzó előre beállított állomással.

Kilenc nyelv

A navigációs rendszer széleskörű használati lehetőséget kínál, amelyek intuitív jellegűek és egyszerű a használatuk. Az interfész segítségével a járművezetők kilenc nyelven (oroszul is) világos útbaigazítás kapnak.
 
Elérhető árfekvése dacára a Nissan Connect a legmodernebb technológiát tartalmazza. Különböző érzékelők integrálásával és a sebességgel kapcsolatos információkat a jármű-hálózatáról begyűjtve, a berendezés nem sötétedik el, például ha a jármű egy alagútba hajt be. Nem merül fel az a dezorientáltsági fázis, amely a hordozható navigációs készülékeket sújtja, ha megszűnik a műholdas jelkapcsolat. A cél eléréséhez kiszámítható a legrövidebb és a leggyorsabban útvonal, amely most először gazdaságos is, mivel az útvonal üzemanyag-takarékosan optimalizált.

A térkép léptéke automatikusan változik az út típusa szerint beállított nagyításnak megfelelően, de kívánságra kézzel is állítható, a tárcsás szabályozásnak köszönhetően. A Nissan Connect TMC-vel (közlekedési információkat közvetítő csatorna) is felszerelt, ez egy másodlagos rádiókészülék, amely néhány főútvonal közlekedési adatait, és a közlekedési balesetekkel kapcsolatos információkat teszi hozzáférhetővé. Ha a kiválasztott útvonalon forgalmi késleltetés alakult ki, a navigációs rendszer valós idejű forgalmi adatok alapján egy alternatív útvonalat javasol. Ha a járművezető elfogadja a terelő útvonalat, a rendszer ennek megfelelően frissíti az útvonaltervet, ami ezáltal, idő-, és lehetőleg üzemanyag-megtakarítást, valamint környezetvédelmi hasznot jelent.

A menü részét képező Fontos Pontokon (POI) kívül, USB segítségével is korszerűsíthető ezek adatbázisa. A tájékoztatásnak ez a kategóriája többek között tartalmaz szálloda, üzemanyagtöltő állomás és vendéglő címeket. Ráadásul, az USB bemeneten keresztül áttölthetők sebességmérő kamerák elhelyezésére vonatkozó információk, miközben a térkép-frissítések beszerezhetők és könnyen letölthetők a Nissan Connect-re, az SD adatkártyának a burkolat homlokzati részén lévő nyílásba helyezésével.

A Bluetooth összeköttetés lehetősége

A Nissan Connect lehetőséget biztosít mobiltelefonok Bluetooth összeköttetésére, így a járművezető automatikusan csatlakoztatja a telefonját a gépkocsihoz, ami azt jelenti, hogy hívást fogadhat és kezdeményezhet anélkül, hogy elengedné a kormánykereket. A Nissan Connect összekapcsolását a külső berendezésekkel úgy valósítják meg, hogy az adott telefon telefonkönyvét és a hívás-regisztert automatikusan a Connect memóriájába táplálják, amikor a telefont először társítják a rendszerhez, amennyiben a telefonnak van telefonkönyv szinkronizációs funkciója.

A kutatások azt mutatják, hogy az integrált navigációs rendszerek a napi üzemeltetés költségeit csökkenthetik. Például, a Nissan Connect, ha beépítik a gépkocsi műszerfalába és a lopás elleni technológiával is felszerelték, nem fogja az alkalmi tolvajokat vonzani – ami állandó probléma azok számára, akik hordozható készülékeket alkalmaznak – ezáltal csökkentve a biztosítási ügyeket. Ezen kívül a kutatás azt is kimutatta, hogy egy intuitív navigációs interfész iránt nagyobb a járművezető bizalma, ami azt jelenti, hogy lazábban, kevesebb feszültséggel követik az utasításokat. Tehát kevésbé vezetnek agresszíven, jobb az üzemanyag-fogyasztás, csökken a baleseti veszély, ugyanis a járművezető több figyelmet fordít a vezetésre, mint a navigációs készülék ellenőrzésére.

A Nissan Connect-et úgy tervezték meg és alakították ki, hogy korszerű integrált audio- és navigációs rendszer legyen, amely felhasználó-barát karakterisztikákkal rendelkezik a piacnak azon a részén, ahol általában nem biztosítják a fejlett navigációs rendszereket, mivel opcionális áruk a gépkocsi árának jelentős részét képezi. Ilyen körülmények között, a járművezetők hagyományosan a személyes navigációs készülékeket választják, amelyeket nem kifejezetten arra az adott járműre terveztek.  Baleset során ezek plusz sérülési kockázatot jelentenek, mivel általában csak öntapadó szerkezettel vannak rögzítve. Sőt, ezt a tartó szerkezetet gyakran a parkoló járműben hagyják, arra inspirálva az arra haladó tolvajt, hogy feltörje a kocsit, mert arra számít, hogy egy navigációs készülék van elrejtve, valahol a gépkocsiban.

„A Nissan Connec-et úgy tervezték, hogy a lehetőségek szerint a leginkább felhasználóbarát legyen, azzal a plusz-értékkel, hogy teljes mértékben integrálták a gépkocsiba, megszüntetve azt a veszélyt, hogy hordozható navigációs készülékek eltulajdonítására spekuláló bűnözők ellopják.” – mondta Pierre Loing, majd folytatta: „A Nissan Connect hozzáférhetőségének köszönhetően, a jövőben, az ügyfeleinknek nincs szükségük arra, hogy megvegyék a hordozható navigációs berendezést, amely nem biztosítja a teljesen integrált rendszer által nyújtott biztonságot és kényelmet.”

A Nissan Connect először januárban jelent meg a Note-ban, áprilistól pedig a Qashqai és a Qashqai+2 vevői is kihasználhatják azt az előnyt, ami a gyári navigáció beszereléséből származik. Bevezetése bizonyítja a Nissan termék-innovációs készségét, valamint elkötelezettségét az elérhető, a felhasználó-barát technológia alkalmazása iránt.

(Forrás: TestCar.hu)

 

Móka Smile

- Halott ember fekszik a sivatagban, mellette a zsákja. Ha a zsákot előbb kinyitotta volna, még ma is élne. Mi van a zsákban?
- ???
- Ejtőernyő.

Friss hirdetések

Friss fórum hozzászólások

 Általános Almera topic (7180)
Beküldő: egonca 
2018.12.05 18:44:15
 Adok-veszek (Primera) (1240)
Beküldő: Blo107 
2018.11.23 23:16:46
 Általános kérdések (Primera) (5204)
Beküldő: Blo107 
2018.11.23 23:15:05
 Nissan Almera fordulati problémák (92)
Beküldő: deco 
2018.11.13 18:03:45
 Primera P12 (1099)
Beküldő: Vlad 
2018.10.16 19:35:17