Nissan Fan Club - Hungary

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home Hírek Legfrissebb hírek 592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence


Közösségi média: Neked egy kattintás, nekünk elismerés!
Hasznosnak ítéled az oldalt és ajánlanád ismerőseidnek? Tudod mit kell tenned. Wink

592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence

E-mail Nyomtatás PDF

A Nissan luxusmárkája igazi csemegével kápráztatta el az autórajongókat a Genfi Autószalonon. Az Infiniti Essence gyönyörű kupé, amelynek 3,7 literes benzines V6-osát elektromotorok segítik az 592 lóerős teljesítményhez.

592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence

Mielőtt a cég nekiállt volna a fejlesztésnek, alapos felmérést végzett a vásárlók körében, hogy pontosan milyen modellt is szeretnének, illetve behatárolták a pontos célközönséget. E szerint a potenciális vevő 42 éves, nem köt kompromisszumokat, határozott, no és természetesen szenvedélyes. Ehhez az igen szűk csoporthoz hasonlóan az Essence sem köt kompromisszumokat, a rövid első és hátsó túlnyúlás, a nagy kerekek és az óriási, szögletes hűtőmaszk határozottságot kölcsönöznek az autónak. A sportosságot a keret nélküli ablakok, illetve a méretes légbeömlők hangsúlyozzák.

592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence

Az Essence karakteréhez leginkább talán egy nagy V12-es motor illene, de az Infiniti az aktuális divatnak megfelelően az autó motorterébe nem tehetett egy benzinzabáló szörnyet, hanem a környezettudatosság divatjának behódolva inkább egy hibrid hajtásláncot készített az autóhoz. Nem valami valóban takarékos megoldást választottak persze, a kiegészítő villanymotor itt inkább a teljesítmény növelését szolgálja, mint a fogyasztás csökkentését. Az autó orrába egy 440 lóerős, ikerturbós, "szolid" 3,7 literes V6-os motort építettek. Ehhez jön még a 160 lóerős, tárcsaforma villanymotor, mely a motor és a sebességváltó közé került és a Li-ion akkumulátorokról üzemel, illetve részterhelésnél vagy motorfék-üzemben generátorként működve ezeket tölti fel. Az összesen 592 lóerős teljesítmény a hátsó kerekeken keresztül jut az útra.

592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence

A luxus-sportkocsi csak nyomokban emlékeztet az Infiniti szériamodelljeire: a hosszú orrú, nyúlánk alapformája és hullám-forma övvonala alapján inkább néznénk Aston Martinnak vagy Ferrarinak. Csupán a fényszórók alakja árulja el a G37 kupéval fennálló távoli rokonságot, mert ez az egyetlen formajegy, amely ismerős lehet a márka jelenlegi kínálatából. A jellegzetes, L-alakú lámpák természetesen LED-esek. Az autó klasszikusan elegáns formájú, ezért nem hatnak idegenül rajta a néhol kissé eltúlzott króm-díszítések sem.

592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence

A nagy részben bőrrel kárpitozott belső teret szokatlan módon két félre osztották a tervezők: baloldalt a fekete az uralkodó szín, amelyet a műszerek és kezelőszervek alumínium-fényével igyekeztek feloldani, határozottan sőportos hangulatot teremtve. Az utas oldalán viszont jóval melegebb hatású, földbarna burkolatokat alkalmaztak, a középkonzol, a műszerfal és az ajtókárpit alkotta ív pedig szabályosan körbeöleli a baloldali ülést, a biztonság és a kényelem érzését erősítve.

592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence

A csomagtartó padlója alatt kaptak helyet a lítium-ionos akkumulátorok, fölötte pedig a Louis Vuitton bőröndök, melyek speciális kialakításuknak köszönhetően kitöltik csaknem a teljes rendelkezésre álló teret.

592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence592 lóerős hibrid kupé, alias Infiniti Essence

Az Infiniti tanulmányautója elsősorban persze nem a műszaki megoldásokról, vagy a formatervezői leleményről szól, hanem a márka arculatának megalapozásáról. A Nissan luxusmárkája új jövevény az európai prémium-modellek piacán, így a vásárlók zöme nem ismeri, vagy ha mégis, nemigen tudja elhelyezni a többi márka között. Az Essence révén a japán cég az Infiniti névhez próbál olyan értékeket rendelni, amelyek révén a márka megtalálhatja a helyét ebben a zsúfolt, és nagy részben hagyományok és előítéletek alapján működő piaci szegmensben.

(Forrás: TotalCar.hu, A5.hu)

 

Móka Smile

- Hallottad, hogy Béla kórházban van?
- Ne mondd, hiszen tegnap láttam egy szőke bombázóval!
- A felesége is.

Friss hirdetések

Friss fórum hozzászólások

 Általános Almera topic (7173)
Beküldő: Gyarmati_ 
2018.11.10 12:49:26
 Általános kérdések (Primera) (5203)
Beküldő: Blo107 
2018.11.07 21:41:17
 Primera P12 (1099)
Beküldő: Vlad 
2018.10.16 19:35:17
 Villamosság (355)
Beküldő: 1laciapu 
2018.10.14 20:07:40
 Maxima (532)
Beküldő: palidevarga 
2018.09.26 21:16:54