Nissan Fan Club - Hungary

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home Hírek Legfrissebb hírek Cobra N+ Nissan GT-R - Az elsők között


Közösségi média: Neked egy kattintás, nekünk elismerés!
Hasznosnak ítéled az oldalt és ajánlanád ismerőseidnek? Tudod mit kell tenned. Wink

Cobra N+ Nissan GT-R - Az elsők között

E-mail Nyomtatás PDF

A német Cobra N+ előszeretettel nyúl hozzá a Nissan modelljeihez, ha valamit változtatni kell rajta. Legyen az a módosítás az autó külsején, vagy akár motorterében, ha Nissanról van szó, a Cobra N+-al melléfogni nem lehet. A legújabb, rajongásig imádott Nissan sportautó kétségkívül a GT-R. Az Európába hivatalosan csak 2009-ben érkező japán modell tuningolására hamarosan már lesz lehetősége bárkinek, aki elég pénzzel rendelkezik.

A Cobra N+ nemcsak optikai kiegészítőket kínál a sportmodellhez, hanem teljes tuningot is. A Nissan GT-R elég rövid pályafutása alatt már a második motorvariánsnál tart, a 3,8 literes duplaturbós erőforrás 478 lóerővel rendelkezik. A német tunerek is ezt a változatot részesítették előnyben, így a komplett motortuning is ehhez a példányhoz készült el.

Nissan GT-R

A mára már szokásos elektronikai beavatkozáson túl a turbónyomás csekély megemelésével is többleterőt tudtak kicsikarni a motorból. Ez a módosítás 0,15 bar-ral megemelt turbónyomást, két sportlégszűrőt, valamint metálkatalizátorokkal ellátott sportkipufogó rendszert jelentett a GT-R esetében, így az erőforrásból kinyert maximális teljesítmény 543 lóerő és 680 Nm nyomaték lett.

Ahogy szokás egy jó tuning keretein belül, a motorhoz igazították az autó többi elemét is. A futómű állítható felfüggesztésből áll, ezek engedik közelebb a karosszériát a 21 collos felnikhez, amelyek mögé a Cobra N+ saját, 405 mm-es féktárcsái és az ezekre harapó 8 dugattyús nyergek kerültek.

Nissan GT-R

Mindezen erők úton tartásához a fentiek elengedhetetlenül szükségesek. A kasztni aerodinamikai kiegészítései ezzel ellentétben nemcsak a látványt szolgálják, de jó hatással vannak a GT-R úton tartásában is. A fekete alapszínbe húzott sárga csíkok inkább csak a szemnek kedvesek, a hatalmas első légbeömlők, oldalsó küszöb-spoilerek, valamint a hátsó, hatalmas diffúzor ezzel ellentétben a menetdinamikán is sokat javít.

A Nissan GT-R tuningra a koronát a Cobra N+ az autó belső terének feljavításával tette fel, így kerülhetett az utastérbe kézzel varrott bőr- és alcantara kárpit, valamint karbon elemek szinte mindenhová. A sportülések is a szénszálas anyagból készültek, hatpontos biztonsági övvel ellátva. Opcióként teljes bukókeret is rendelhető az autóba, valamint ezen opcióhoz lehet rendelni a Nissan GT-R egy durvább tuningját is, amellyel már 620 lóerő, és több mint 800 Nm nyomaték jár.

Nissan GT-R

Aki a durvábbik tuningot, a Cobra N+ Race Performance névre keresztelt módosítást szeretné GT-R-jéhez, sajnos annak is várnia kell még. A Cobra N+ valamennyi átalakítása 2009 tavaszától, nagyjából a Nissan GT-R európai forgalmazásának kezdetével egyidőben lesz rendelhető!

(Forrás: TestCar.hu)

 

Móka Smile

Az orvhorgász, kezében nagy vödör hallal összefut a halőrrel.
- Kérem, ezek itt a saját halaim! Néha kijövök, megúsztatom őket, aztán egyetlen füttyszavamra mind visszaugrálnak a vödörbe.
- Na persze. Mutassa!
Fickó bedobálja a halakat a vízbe, és vár, vár.
- Mikor hívja már vissza a halakat? - csattan a halőr.
Mire a fickó:
- Miféle halakat???

Friss hirdetések

Friss fórum hozzászólások

 Nissan Almera fordulati problémák (92)
Beküldő: deco 
2018.11.13 18:03:45
 Általános Almera topic (7173)
Beküldő: Gyarmati_ 
2018.11.10 12:49:26
 Általános kérdések (Primera) (5203)
Beküldő: Blo107 
2018.11.07 21:41:17
 Primera P12 (1099)
Beküldő: Vlad 
2018.10.16 19:35:17
 Villamosság (355)
Beküldő: 1laciapu 
2018.10.14 20:07:40