Nissan Fan Club - Hungary

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home Hírek Legfrissebb hírek Nissan szentély a Nürburgringen


Közösségi média: Neked egy kattintás, nekünk elismerés!
Hasznosnak ítéled az oldalt és ajánlanád ismerőseidnek? Tudod mit kell tenned. Wink

Nissan szentély a Nürburgringen

E-mail Nyomtatás PDF

Július 9-én megnyitotta kapuit a Nissan sportautóinak bemutatóterme (Nissan Sportscars Shop) a németországi Nürburgringen.

Amikor valaki különleges vagy titokzatos motorsport-helyszínt keres, akkor előbb-utóbb biztosan eljut a németországi Eifel-hegység vulkáni eredetű tájaira. Itt található ugyanis a Nürburgring Nordschleife (a „Zöld Pokol”), ami jelenleg is a csúcsot jelenti, akár a versenyekről, akár az itt tesztelt anyagokról, technikai újdonságokról beszélünk. Ez az a hely, ahol sok új autó szerkezetét a legszélsőségesebb esztelésnek és nyúzópróbának vetik alá.

Jó ideje már, hogy a Nissant is rabul ejtette a Nürburgring. A japán cég is részt vett például több legendás 24-órás versenyen. A Nissan megpróbált állandó helyet is kialakítani magának az Eifel-hegységbeli versenypályán, és 2007-ben a Bonnhoz közeli Troisdorfban a cég megnyitotta saját teszt-központját, így a Nordschleifén végezhetik el az új modellek vizsgálatát. Idén áprilisban, az új sportautó tuning-beállítása során abszolvált futamok alatt a Nissannak sikerült legendás időeredményt elérnie a 20,8 km hosszúságú szakaszon: a 356kW/486 LE teljesítményű mega-sportautó, a GT-R rekord körideje 7:26.7 perc volt.

A japán autógyár izgalmas betekintésre ad lehetőséget a saját világába: erre a Nürburgring új, „ring boulevard” elnevezésű sétányán lévő Nissan Sportscars Shop-ban van lehetőség, ahol a látogatók élményekben gazdagodva ismerkedhetnek meg a Nissannal. A cég bízik abban, hogy hosszú múltra visszatekintő sportautó-gyártóként az autóversenyzés iránti saját szeretetét megoszthatja a világ minden tájáról ide érkező rajongókkal, és megmutathatja nekik, milyen magas fokú szakértelemmel bír a vonzó sportautók megalkotása terén.

Nissan szentély a NürburgringenA kb. 500 m2-es Nissan Sportscars Shop megnyitására július 9-én került sor az új Nürburgring felavatásának kapcsán rendezett ünnepségsorozat keretein belül. A Nissan bemutatón a látogatók minden nap 12-20 óra között izgalmas sportautók és életmód-termékek között nézelődhetnek vagy éppen meg is pihenhetnek a klubban. A GT-R és a 370Z Nürburgring Edition mellett (mely utóbbi 80 db-os limitált szériában készült) a hangsúly a GT-R SpecV változatán van, mert Európában ez az egyedüli hely, ahol a vásárlók és a rajongók láthatják ezt az exkluzív modellt.

A Nissan szuper sportautó nagy teljesítményű változatán számos módosítást végeztek a sorozatgyártású modellhez képest: ilyen például a szénszálas anyagból készült alkatrészek alkalmazása, a karbon-kerámia fék, a titán kipufogórendszer, és a gombnyomásra működő, rövid idejű nyomatékfokozó rendszer. Képzett személyzet válaszolja meg az autókkal kapcsolatos kérdéseket, és igény esetén a látogató felveheti a kapcsolatot a márkakereskedés eladó személyzetével is. A GT-R SpecV változat értékesítése az év során kezdődik meg, az árakat a következő hónapokban teszik közzé.

A Sportscars Shop látogatói kiváló minőségű Nissan és NISMO (a gyár sportrészlege) kiegészítő termékeket vásárolhatnak, köztük ritka, Japánból importált darabokat valamint autómodelleket.

A Nissan Sportscars Shop céljai között szerepel az is, hogy minél nagyobb szerepet vállaljon a cég marketing- és értékesítési tevékenységében. 2009 októberére például egy eseményekkel teli hetet tervez ide a gyár. A programban szerepel többek között egy drift-rendezvény a Nürburgringen, pályanapok a Nissan GT-R-ral a Nordshleife-n.

(Forrás: European Motor News, Hiradó.hu, Autómenedzser.hu)

( 8 értékelés )